top of page

Profielkeuzetest

Help!!

15 JAAR EN DAN IETS BELANGRIJKS MOETEN KIEZEN 

De profielkeuze is de eerste stap naar de studiekeuze. Door deze keuze worden mogelijk toekomstige studies al uitgesloten. Door de angst om de verkeerde studie uit te sluiten neemt de druk op de profielkeuze alleen maar toe. Voor de zekerheid wordt er dan een NT-NG profiel gekozen. Ongeveer 30% van de leerlingen die NT-NG volgen kiezen ook voor een studie die daar bij aansluit. Een groot deel van de andere 70% heeft mogelijk voor niets geploeterd.

 

Op basis waarvan gaan ze kiezen? Pubers hebben geen flauw idee van wat er later allemaal mogelijk is. Ze zijn onbekend met het grote scala aan werkvelden die er bestaan. Veelal weten ze niet eens wat hun ouders precies doen. Logisch want hun puberbrein zorgt er voor dat ze vooral met het hier en nu bezig zijn en niet verder vooruitkijken dan een week of 2.

Bij TalentFocus geloven we in eenvoudig en doelmatigheid. Leerlingen willen graag snel een antwoord op hun vraag. Lange methodes waarin ze dingen moeten ontdekken die ze nog niet weten past niet in onze filosofie. 

Orientigo.nl

Om leerlingen kennis te laten maken met alle studie- cq werkvelden hebben we de website Orientigo.nl ontwikkeld. Deze laat leerlingen kennismaken met 51 studie- en werkvelden. Deze site is gratis te gebruiken. Eventueel zijn er opdrachtenboekjes beschikbaar.

Profielkeuzetest

Vervolgens kunnen de leerlingen de Profielkeuzetest maken. Leerlingen krijgen inhoudelijke vragen over de 51 studie- en werkvelden. Zij geven aan hoe interessant zij de onderwerpen vinden en uiteindelijk krijgen ze inzicht in welke studie- en werkvelden zij de meeste interesse hebben.

 

 

Hoe kies je een profiel dat echt bij je interesses en kwaliteiten  past?

De TalentFocus Profielkeuzetest neemt je mee om het ideale proces snel en goed af te leggen.

1. BEPAAL JE INTERESSE GEBIEDEN

Ga methodisch de verschillende studierichtingen na en bepaal of deze je interesse hebben.
 

2. ONDERZOEK DE VERSCHILLENDE STUDIERICHTINGEN

Onderzoek je interesse in de inhoud van de studies van je studierichtingen. Bepaal welke je het interessants vind.

3. KOPPEL HET AAN JE RESULTATEN

Vergelijk je inhoudelijke interesse met de vakken waar je goed in bent en maak de match.

Start de test.
Verwijder de niet interessante sectoren.
Beoordeel de aantrekkelijkheid van de onderwerpen.
De uitslag.
Het maken van de test neemt ongeveer 30 minuten in beslag en geeft daarna direct de rapportage

De Profielkeuzetest wordt op verschillende scholen al enkele jaren binnen het LOB-programma toegepast. Als complete methode inclusief Orientigo of los. De Profielkeuzetest is voor scholen gratis  bij het breed toepassen van de Studiekeuzetest.

Lara, 14

Ik wilde eigenlijk voor geneeskunde gaan studeren omdat ik graag kinderen met problemen wilde helpen, ik had alleen wel een probleem met wiskunde. Door de profielkeuzetest kwam ik er achter dat ik psychologie meeste interesse heeft en dat gaat goed met het CM-profiel.

Luuk, 15

Ik had best wel veel dingen die ik leuk vond. Bij de uitslag van de test bleek ik die allemaal te kunnen gaan doen met 1 profiel!

Iris, decaan

Wij passen de Profielkeuzetest toe bij al onze leerlingen. Het helpt leerlingen over alle onderwerpen na te denken en uit te vinden wat ze echt leuk vinden. De ouders en mentoren kunnen met de uitslag gerichte keuzes gaan maken.

Los nu het vervelende dilemma op en krijg duidelijkheid over welke profiel het meest bij de interesses van de leerling aansluit.

bottom of page