Profielkeuzetest
Help!!
15 JAAR EN DAN IETS BELANGRIJKS MOETEN KIEZEN
De profielkeuze is de eerste stap naar de studiekeuze. Door deze keuze worden mogelijk toekomstige studies al uitgesloten. Op basis waarvan ga je kiezen? Pubers hebben geen flauw idee van wat er later allemaal mogelijk is. Ze zijn onbekend met het grote scala aan werkvelden die er bestaan. Veelal weten ze niet eens wat hun ouders precies doen. Logisch want hun puberbrein zorgt er voor dat ze vooral met het hier en nu bezig zijn en niet verder kijken dan een week of 2.
In de praktijk worden dan vaak profielen gekozen die nog zo breed mogelijk zijn. Dit zijn vaak zware profielen waarvoor leerlingen extra hard moeten werken om het te halen. Uiteindelijk kiest maar 1/3 van bijvoorbeeld de Natuur en Gezondheid leerlingen ook voor een vervolgstudie in die richting. Is dat alle huiswerkstress waard?
Hoe kies je een profiel dat echt bij je interesses en kwaliteiten past?
1. BEPAAL JE INTERESSE GEBIEDEN
2. ONDERZOEK DE VERSCHILLENDE STUDIERICHTINGEN
Ga methodisch de verschillende studierichtingen na en bepaal of deze je interesse hebben.
Onderzoek je interesse in de inhoud van de studies van je studierichtingen. Bepaal welke je het interessants vind.
3. KOPPEL HET AAN JE RESULTATEN
Vergelijk je inhoudelijke interesse met de vakken waar je goed in bent en maak de match.
De TalentFocus Profielkeuzetest neemt je mee om dit ideale proces snel en goed af te leggen.
De Profielkeuzetest wordt op verschillende scholen al enkele jaren binnen het LOB-programma toegepast. Nu ook als particulier te bestellen.
Lara, 14
Ik wilde eigenlijk voor geneeskunde gaan studeren omdat ik graag kinderen met problemen wilde helpen, ik had alleen wel een probleem met wiskunde. Door de profielkeuzetest kwam ik er achter dat ik psychologie meeste interesse heeft en dat gaat goed met het CM-profiel.
Luuk, 15
Ik had best wel veel dingen die ik leuk vond. Bij de uitslag van de test bleek ik die allemaal te kunnen gaan doen met 1 profiel!
Iris, decaan
Wij passen de Profielkeuzetest toe bij al onze leerlingen. Het helpt leerlingen over alle onderwerpen na te denken en uit te vinden wat ze echt leuk vinden. De ouders en mentoren kunnen met de uitslag gerichte keuzes gaan maken.